Jurnalul unui makeup artist – Cum se fura locul 1

Home / Blog / Jurnalul unui makeup artist – Cum se fura locul 1
Până acum v-am obișnuit cu stilul meu (ușor) sarcastic și cu poveșți amuzante din viața de makeup artist. Astăzi, povestea va fi diferită – nici amuzantă, nici sarcastică, ci mai degrabă o poveste cu un gust amar despre o experiență dezamăgitoare.
Astăzi am povestesc despre cum am fost descalificată dintr-un concurs DUPĂ ce l-am câștigat. Despre cum se schimbă regulamentul DUPĂ concurs, despre cum la înscriere există un regulament pe care l-ai respectat pe deplin, precum și despre cum se adaugă  niște detalii la reluament, DUPĂ finalizarea concursului, doar pentru a te descalifica.
Sigur unii dintre voi ați remarcat concursul Estetica Awards… Era un concurs pentru makeup artișți și hairstylisti, pe diferite categorii. Un concurs la care am câștigat anul trecut locul întâi, la fel ca și anul acesta de fapt, doar lucrurile au luat o întorsăturămai aparte” de data aceasta.
Ce s-a întâmplat dealtfel? o luăm cronologic.
Mai 2019 – înscriu la concurs. Citesc atent regulamentul (neschimbat  din anii anteriori) asigur respect toate cerințele și criteriile de participare. Regulamentul l-am descărcat –  pe atunci nu știam voi avea nevoie îl recitesc din nou peste câteva luni.
Începutul lui septembrie, 2019 -Aflu sunt nominalizată în categoria în care m-am înscris, lucru de care m-a bucurat nespus. Este irelevant câte trofee avea acasă, fiecare în parte mi-a adus  emoții puternice urmate de lacrimi sincere de bucurie, o bucurie  curată, de copil. Până la urmă, fiecare trofeu este o recunoaștere publică a muncii pe care o fac cu atâta pasiune.
Concursul urmă se desfășoare  online, voturile fiind la fel, exclusiv online. La finalul lui septembrie urmau fie desemnați câștigătorii. Lucrarea mea având peste 2000 de voturi, așteptăm cu nerăbdare apelul telefonic de la organizatori.
Marți, 24 septembrie sună telefonul.
Bună ziua, va sunăm de la Estetica va anunțăm, ați fost descalificată
Poftiim? Am fost ceee? Nu înțeleg ce s-a întâmplat și de ce puteam fi descalificată. Ulterior aflu, asta se întâmplă din cauza faptului lucrarea mea mai e folosită în alte proiecte, un lucru pe care regulamentul NU îl interzicea! Regulamentul spunea lucrarea  folosită în concurs NU FIE folosită în ALTE concursuri, nici decum fie nepublicată și exclusivăDoamna de la capătul „firului” îmi spune nu am dreptate și partea despre exclusivitate este trecută la finalul regulamentului. Sunt artist, am memorie vizuală, sunt convinsă nu este așa și vreau asigur am dreptate: descarc rapid regulamentul din nou și văd , întradevăr, la finalul acestuia, este o clauză despre exclusivitate  și întru în dubii – cum am făcut eu așa ceva? Eram atentă la regulament în momentul în care m-am înscris
Stau pe gânduri obsedează idea regulamentului și faptul fi putut nu-l respect! Nu-mi stă în fire fac așa ceva. Știam, eram ferm convinsă am respectat regulamentul întocmai. Pe cât trecea timpul, pe atât eram mai neliniștită, până mi-am adus aminte am în telefon regulamentul din Mai. Îl verific din nou și… (ghici ce? ) – întradevăr, în luna Mai NU ERA SPECIFICAT niciunde lucrarea trebuie fie OBLIGATORIU NEPUBLICATĂ. În septembrie, după încheierea concursului, cineva A MODIFICAT regulamentul în așa fel, încât nu încadrez în criterii de participare și pot fi descalificată.
Acum eu întreb: PE BUNE?! Pe bune ne coboram până la acest nivel?! Pentru ce mai organizezi un concurs dacă faci așa ceva? descalifici după ce în urma voturilor am câștigat concursul, verifici voturile, vezi sunt reale. Acum ce-ți rămâne? Îți rămâne modifici regulamentul sperând nimeni nu își va da seama. Dar uite, ne dăm seama. Suntem artiști, nu proști.
UPDATE:   Între timp mai aflu de alte 4 descalificări din alte categorii. Motivul: „Lucrarrile sunt mai vechi de un an (nespecificat niciunde în regulament) ori „Lucrarea a mai fost publicată„, deși nu a fost.

Felicitări câștigătorilor, ce zic

Related Posts

Leave a Comment